Klubbens utrymmen

Börsklubben har verkat i samma utrymmen sedan verksamheten inleddes 1912.
Klubbens utrymmen och inredningen som i tiderna beställdes från England har bevarats men de har kontinuerligt restaurerats under årens lopp.

Klubbens utrymmen och inredning är på många sätt unika. Foajén, matsalen, biblioteket, biljardsalen och kabinetten är alla pärlor med sina egna speciella karaktärsdrag. Gemensamt för alla utrymmen är att de har en hemtrevligt värdig klubbatmosfär.

Klubbens alla utrymmen är utrustade med trådlös internetanslutning och modern mötesteknik.

Klubbens bottenplan ger en bra bild över hur utrymmena fördelas och hur många gäster som ryms i varje utrymme.

Med 3D-bildprogrammet kan du göra en intressant rundtur i våra utrymmen här.

 

Matsalen

Det finns plats för upp till 170 gäster i den trivsamma matsalen.

Matsalen är Klubbens hjärta och lämpar sig utmärkt även för större tillställningar, såsom bröllops- och födelsedagsfester, samt för olika företagsbehov, lunchseminarier och cocktailtillställningar.

Den stiliga matsalen med därtill hörande klassisk dukning kommer alltid till sin rätt, både på dagen och kvällstid.

Kabinetten

1.       Styrelsekabinettet

Styrelsekabinettet rymmer upp till 22 personer men lämpar sig bäst för sällskap på 4-18 personer.

2.       Spelkabinettet

Runt det ovala bordet i spelkabinettet får upp till 18 personer plats men bordet kan snabbt göras om till ett runt bord för 4-10 personer.

3.       Lillakabinettet

Lillakabinettet, eller ”Gröna rummet” som Klubbens äldsta medlemmar kallar det, är det minsta och mest intima kabinettet på Klubben. Detta lilla kabinett lämpar sig bäst för sällskap på 2-8 personer.

4.       Biljardkabinettet

Som namnet säger ligger biljardkabinettet i biljardsalen. Utymmet lämpar sig utmärkt för cocktailtillställningar för upp till 30 personer eller lunch-, middags- eller mötestillställningar för 12 personer, varvid det tredje biljardbordet täcks med glasskivor och dukas till ett stiligt måltidsbord.

5.       Salkabinettet

Matsalen kan delas med en mellanvägg så att 1/3 kan användas för privat bruk. Där kan vi duka ett gemensamt långbord för 20 personer eller placera högst 42 personer vid fyra enskilda bord.

Foajén

I foajén hälsar Klubbens personal gästerna välkomna och här finns Klubbens bar där man bl.a. tappar upp Klubbens eget öl Malmgård Club Dinkel. Baren är Klubbens mötesplats, här kan du anmäla din ankomst till Klubben, göra betalningar, boka bord eller kabinett och avnjuta en drink medan du väntar på  dina gäster eller klubbröder.  I foajén finns också bekväma läderfåtöljer där du kan koppla av en stund innan du förflyttar dig för att inta lunch eller middag. I samband med middagar kan foajén enkelt förvandlas till ett dansgolv med plats för orkester.

Biblioteket

I biblioteket träffas klubbmedlemmarna före lunch för att avnjuta ett glas sherry, diskutera tillsammans eller läsa dagstidningarnas viktigaste nyheter. I biblioteket finns tre datorer och en printer som alla används flitigt. Biblioteksböckerna kan lånas av medlemmarna och då antecknas låneuppgifterna i en lånebok. I biblioteket finns det för närvarande cirka 1400 böcker som till största delen har donerats till Klubben av dess medlemmar.

Biljardsalen

Klubbens biljardsektion kommer samman i biljardsalen på klubbkvällarna på torsdagar. Biljardsalen har tre bord som erbjuder olika spelmöjligheter också för större sällskap. En gång i månaden ordnas en månadstävling och årets bästa spelare kröns på ”Skink Cupen” i december!

Balkongen

Från balkongen är det fin utsikt över innergården. Balkongen är möblerad med små sittgrupper och fungerar som en utmärkt förlängning av baren och är ett utrymme där man fritt får använda telefonen.

Cigarrummet

På balkongen ligger också Klubbens lilla cigarrum dit man kan förflytta sig efter en god lunch eller middag i sällskap av en ”Kuban”!

I biblioteket möter medlemmarna upp före lunch eller middag.

Spelkabinettet är ett av våra fem mötesrum.

En klubb utan biljardsal är inte en klubb.